söndag 28 april 2013

Vår ö

Det är otroligt hur tiden bara rusar iväg!
Jag är säkert väldrens sämsta bloggare, eftersom det här med att hitta tid att skriva inlägg helt tydligt inte är min grej. Men vi ska se om jag kan få ordning på det hela.
Vi har ju förstås haft en Vänö bloggare i Florian som skrev om sina 11 månader som volontär i Vänö Vänner i vanovannervolunteer.blogspot.com. Men nu har Forian åkt tillbaka till varmare breddgrader och vi väntar ivrigt på sommarens volontärer. Vi kommer att i sommar (maj-juli) ha två volontärer på Vänö samt koordinera en volontär som är på Brännskär och en som jobbar åt national parken.
I sommar kommer mycket att handla om återvinning och hållbarutveckling. Låter som ganska högt flygande teman, men tanken är att vi ska hämta tematiken lite närmare oss vanliga mäniskor. Bland annat kommer vi i barnklubben lära oss om återvinning och världen. Och problemavfalls avhämtingen sker på Vänödagen, vilket get ett ypperligt tillfälle att tänka på sortering och återvinning. Små åtgärder kan hålla skärgården ren.
För tillfället har vi årets första Allehanda på gång var vi kommer att informera om alla evenemang som är på gång. Lite kan jag förstås låta läcka redan nu: Axelbandet kommer antagligen att rocka loss på Vänödagen. Midosmmaren lär bli alla tiders, med samma gamla vanliga program.Och jo vi lär också ha en hel hop ivriga unga musiker på Vänö veckorna kring Träbåtsdagen.
Även om vintern i år satt klorna i oss riktigt på allvar så tror jag att vi lär se en sommar även i år! Jee :)

varma hälsningar, Eelin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar